Jak najít a nahradit text v PDF dokumentu?

V tomto článku najdete stručný návod jak rychle najít a nahradit požadovaný text v celém PDF dokumentu. Hledaný text lze nahradit jednotlivě nebo hromadně v celém dokumentu.

Funkce Najít a nahradit je dostupná od verze 10.3.0.386 - pro tuto verzi je třeba mít maintenance platnou min. do 29.4.2024.

 

Postup

Ad1   V PDF-XChange Editoru (min. verze 10.3.0.386) si otevřete PDF dokument, kde potřebujete nahradit text.

Ad2   V pravém horním rohu pracovní plochy klikněte myší na tlačítko Najít... Následně se v prostoru dokumentu automaticky aktivuje vyhledávací lišta viz níže.

 

Ad3   Do vyhledávacího políčka zadejte klíčové slovo, které chcete v PDF dokumentu nahradit a stiskněte klávesu Enter nebo klikněte na ikonu lupy.

V našem případě je to klíčové slovo Tiguan, které chceme nahradit novým slovem Touareg.

Po zadání klíčového slova jsme v našem dokumentu našli celkem 77 výstytů klíčového slova, které jsou v dokumentu zvýrazněny modrým podbarvením.

 

Ad4   Nyní zbývá zvolit slovo nebo výraz, který nahradí nalezené klíčové slovo.

Klikněte myší na ikonu šipky nalevo od zadaného klíčového slova. Dojde k rozbalení seznamu a bude možné zadat výraz k nahrazení viz níže.

Po rozbalení seznamu následně uvidíte nové políčko, které umožní nahradit nalezené slovo Tiguan za nové slovo Touareg.

Napravo od zadaného slova Touareg pak lze vidět dvě tlačítka - první tlačítko nahradí nalezený výraz jednotlivě, to druhé pak hromadně v celém dokumentu.

 

 

Ad5   Pokud tedy kliknete na tlačítko zcela vpravo (Nahradit vše), pak dojde k nahrazení slova Tiguan za slovo Touareg v celém dokumentu viz obrázek níže.

Pokud si toto nové slovo vyhledáte, tak se opět barevně zvýrazní v celém dokumentu.

 

 

Ad6   Tím je proces nahrazení slova v PDF dokumentu dokončen.

Zpět do obchodu