Jak upravit text v PDF souboru?

Dnes si ukážeme jak upravit nebo naformátovat text v PDF souboru pomocí aplikace PDF-XChange. Pomocí nástroje Editace můžete v souborech PDF upravovat text. Ten můžete editovat pouze v případě, že PDF obsahuje textovou vrstvu a pokud není soubor PDF zabezpečen proti editaci. Nelze tedy upravovat text ve skenovaných souborech nebo obrázcích. Editace textu probíhá tak, že vyberete poklikáním myší daný odstavec a v něm následně provedete požadované úpravy. Text můžete odstranit, přepsat nebo změnit styl písma, jeho velikost, horní nebo dolní indexy nebo formátování. 

icons8-idea-30 Pamatujte na to, že pokud upravujete PDF ve zkušební verzi, pak budou po uložení dokumentu vloženy do rohů stránek demo značky.

 

Postup

K úpravám textu v souborech PDF potřebujete licencované produkty PDF-XChange Editor 8, PDF-XChange Editor Plus nebo PDF-XChange PRO 8.

Ad1  V PDF-XChange Editoru otevřete soubor PDF pomocí volby na kartě Soubor > Otevřít.

Ad2  Úpravy textu spustíte kliknutím na ikonu Editace na kartě Domů.

Editor7-editace1

Ad3  Myší klikněte na text, který chcete upravovat. Poté se zvýrazní odstavec, ve kterém chcete text upravovat. Samotný odstavec můžete upravit také a to pomocí řídících bodů, které najdete po obvodě vybrané oblasti.

Ad4  Klikněte na kartu Formát pod vysvícenou kartou Editace textu. Myší vyberte text, který chcete upravovat.

icons8-idea-30 Pokud vybraný text rozdrobený, zaškrtněte volbu Editace > Editovat text v blocích.

V8_editacetextu10

Po výběru textu pro editaci to může vypadat asi takto:

Editor7-editace3

Ad5  Poté se zobrazí dostupné vlastnosti textu a můžete vybraný text formátovat podle potřeby. Je možné měnit styl a velikost písma, styl odstavce jako v klasickém textovém editoru. Text můžete také samozřejmě mazat nebo přepisovat.

Nápověda pro každou vlastnost textu se vysvítí pokaždé, když na nástroj najedete myší.

Editor7-editace4

 

Ad6  Editaci ukončíte stisknutím klávesy Esc.

Zpět do obchodu